CoVID-19

Amenzile neconsituționale pot fi atacate și de cei care le-au plătit deja

Cotestare amenzi

Azi, pe posturi TV de renume s-a prezentat ştirea greşită potrivit căreia persoanele care şi-au achitat amenzile primite în baza ordonanţei declarate neconstituţională de către CCR rămân cu banii daţi, nemaiputând contesta amenzile.

Informaţia este fundamental greşită.

Persoanele care au primit amenzi disproporţionate în temeiul OUG 34/2020 trebuie să ştie că au dreptul să conteste procesele-verbale de contravenţie prin care au fost amendaţi indiferent dacă au achitat sau nu amenda primită.

În cazul în care o astfel de persoană câştigă procesul contravenţional, nu va mai datora amenda, iar dacă a plătit-o deja, i se va restitui suma de bani plătită.

De asemenea, persoanele interesate mai trebuie să ştie că pe durata stării de urgenţă sunt suspendate toate termenele de prescripţie sau decădere. Aşadar, cei care se consideră nedreptăţiţi de amenzile primite, le vor putea contesta în 15 zile începând din data de 15 mai 2020, adică până cel târziu pe data de 01.06.2020.

Acest website foloseste cookie-uri. Unele dintre ele sunt esențiale pentru funcționarea site-ului, în timp ce altele ne ajută să îmbunătățim acest site și experiența utilizatorului (cookie-uri de urmărire).