Finanțe & Bănci

Serviciile juridice financiar-bancare ale societății sunt oferite de avocați care se ocupă de o serie de clienți, inclusiv bănci private, manageri de fonduri, administratori de active, precum și persoane fizice și juridice.

Oferim consultanță cu privire la toate aspectele legate de finanțare și probleme de securitate, iar în domeniul reglementării îi ajutăm pe clienți să navigheze în peisajul juridic complex și să aducă noi fonduri și servicii pe piață.
Oferim consultanță din punct de vedere tehnic și căutăm întotdeauna să furnizăm cel mai bun serviciu posibil pentru clienții noștri, oricât de mari sau mici ar fi proiectele lor. În mod frecvent, clienții noștri ne solicită ajutorul la probleme complexe, care necesită atât consultanță din partea avocaților noștri specializați în domeniul financiar, cât și sfaturi din partea celorlalți avocați din firmă, pentru a ne asigura că oferim un serviciu complet.

Avem o cunoaștere aprofundată a legislației bancare și financiare și o practică îmbunătățită prin anii de experiență.

Finanțare

Finanțarea achizițiilor

Consultăm o gamă largă de clienți - creditori și debitori - cu privire la finanțarea achizițiilor private (achiziții de acțiuni și active), prin preluarea conducerii unor companii (buy-outs) și investiții private. Printre acești clienți se află bănci, fonduri de capital și alți investitori privați, companii și echipe de management. Această activitate este complexă, are o valoare ridicată și implică adesea elemente internaționale.

Reglementare

Oferim consiliere unei game variate de clienți. Toți clienții noștri beneficiază de experiența noastră juridică și de reglementare vizând serviciile și produsele financiare, precum și cerințele de reglementare interne și europene.

Folosind cunoștințele noastre actuale despre sectorul financiar, vă sfătuim cu privire la o gamă largă de aspecte juridice, inclusiv în ceea ce privește autorizațiile, aspectele generale ale conducerii afacerilor, precum și alte domenii specializate. Elaborăm documentația pentru clienții noștri, ținând cont de toate legile, reglementările și de cele mai bune practici relevante.

Oferim sfaturi în mod regulat despre impactul noilor reglementări. Întocmim și revizuim acordurile de gestionare a investițiilor, termenii și condițiile și documentația pentru diferite produse și în ceea ce privește acordurile de externalizare.

Acționăm în calitate de consilier permanent pentru majoritatea clienților noștri și suntem bucuroși să oferim răspunsuri întrebărilor mici și să gestionăm proiectele mari.

Oferim clienților noștri actualizări regulate cu privire la noutățile legislative prin intermediul briefing-urilor și a unor programe de conferințe și le punem la dispoziție, de asemenea, cursuri de formare la sediul lor.

Împrumut reglementat

Acționăm pentru bănci și le sfătuim cu privire la documentația lor de creditare și de securitate și la normele care se aplică creditelor acordate consumatorilor.

Plăți și bani electronici

Consultăm instituțiile financiare bancare și nebancare și entitățile emitente de bani electronici cu privire la impactul reglementării din acest domeniu. Activitatea noastră include elaborarea termenilor și condițiilor privind furnizarea serviciilor de plată sau a banilor electronici, consiliere cu privire la aspectele legale din acest domeniu cum ar fi ce este un cont de plată și ce sunt banii electronici. De asemenea, oferim consultanță furnizorilor de servicii de plată și instituțiilor emitente de monedă electronică cu privire la respectarea permanentă a dispozițiilor legale, inclusiv furnizarea de consultanță privind salvgardarea monedei electronice. Oferim consultanță de reglementare noilor participanți la piața financiară.

Stabilirea fondurilor

Serviciile noastre privind fondurile de investiții acoperă atât fondurile autorizate, cât și fondurile nereglementate, cum ar fi fondurile de proprietate și fondurile private. De asemenea, oferim servicii în anumite fonduri de nișă, inclusiv fonduri de caritate și fonduri de investiții.

Ne bucură nevoia permanentă de adaptare a cunoștințelor și a expertizei noastre pentru a ajuta clienții noi.

Informăm clienții cu privire la modificările aduse regimului de reglementare care pot afecta fondurile de investiții, prin actualizări și seminarii regulate.

Fonduri autorizate

Oferim servicii juridice pentru diferite tipuri de structuri de fonduri autorizate, inclusiv trusturi și societăți de investiții de tip deschis și scheme contractuale autorizate.

Vă sfătuim cu privire la toate aspectele legate de fondurile reglementate de la înființare (inclusiv pregătirea tuturor documentelor relevante privind fondurile) până la implementarea modificărilor aduse fondurilor autorizate. Consultanța include înființarea unor structuri de tip master feeder, fuziuni de fonduri, atât interne, cât și transfrontaliere, precum terminarea și lichidarea fondurilor.

Acționăm în calitate de consilier permanent pentru administratorii de fonduri autorizate.

Fonduri de investiții alternative

Sfătuim managerii și promotorii de fonduri care nu sunt autorizate, care includ fondurile de acoperire împotriva riscurilor, de proprietate, de capital de risc și de capital privat. Avem experiență deosebită în ceea ce privește fondurile care vizează investitorii scutiți de impozite, inclusiv fondurile de caritate.

Oferim consultanță de la înființarea fondului, constituirea entității de conducere sau de consiliere, formarea fondului și ulterior, desfășurarea fondului și lichidarea acestuia. Consultanța include atât acordurile de comstituire, gestionare și consiliere onshore, cât și offshore și pregătirea documentației investitorilor, inclusiv memorandumurile de investiții, acordurile de parteneriat, documentele de subscriere și cele secundare, precum și contractele de depozitare și administrare.

Consultanța implică cunoștințe de proprietate corporatistă, în tranzacții pentru capital privat / capital de risc și, respectiv, de fonduri de proprietate.

Image

Insolvență

Înțelegem că soluționarea problemelor de insolvență poate fi dificilă. Echipa noastră de avocați vă poate ajuta în acest domeniu specializat.

Oferim consultanță pentru numeroase companii cu privire la întreaga gamă de procese referitoare la insolvență, inclusiv administrare, lichidări, concordate preventive ale întreprinderii și proceduri de lichidare. De asemenea, am fost implicați în unele restructurări și refinanțări informale, colaborând cu clienții pentru a-și întări afacerea și pentru a menține valoarea principalelor active. În plus, colaborarea noastră cu mai mulți practicieni în insolvență și cu alți profesioniști din domeniu ne ajută să reunim rapid o echipă de specialiști pentru a proteja poziția unui client.

Baza noastră de clienți include inclusiv companii și persoane fizice cu sediul în străinătate care au interese economice în România și care necesită îndrumare în probleme care sunt unice pentru sistemul de insolvență din această jurisdicție.

Oferim consultanță în probleme de restructurare a companiilor.

Insolvența poate genera și oportunități. În acest sens avocații noștri din domeniul fiscal, imobiliar, al corporațiilor, al ocupării forței de muncă și al proprietății intelectuale colaborează pentru a consilia clienții cu privire la achiziționarea societăților insolvabile și a activelor acestora. În ceea ce privește proprietatea comercială și rezidențială oferim expertiza noastră în materie de insolvență în domeniul proprietăților, acționând pentru proprietari, chiriași și dezvoltatori.

În domeniul serviciilor financiare, suntem un partener de încredere al instituțiilor financiare și le oferim consultanță în ceea ce privește gestionarea poziției lor de creditor în dificultate. Aceasta include acțiuni privind executarea atât a împrumuturilor reglementate, cât și a celor nereglementate și a tranzacțiilor cu datorii garantate și negarantate.

În sectorul caritabil, oferim consiliere organizațiilor de toate dimensiunile și tipurile pe teme esențiale legate de insolvențele organizațiilor caritabile.

De asemenea, oferim consultanță persoanelor fizice, instituțiilor financiare și altor părți interesate cu privire la problemele legate de faliment, precum și la negocierile cu creditorii și înțelegerile voluntare individuale.

Acest website foloseste cookie-uri. Unele dintre ele sunt esențiale pentru funcționarea site-ului, în timp ce altele ne ajută să îmbunătățim acest site și experiența utilizatorului (cookie-uri de urmărire).