VĂTĂMĂRI DIN ACCIDENTE

Pierderea temporară sau definitivă, totală sau parțială, a capacității de muncă de pe urma unui accident rutier sau de muncă schimbă brusc destine și afectează atât familia, cât și proiectele în care este implicată persoana vătămată.

Indiferent de natura accidentului, de cele mai multe ori reacția asigurătorului sau a angajatorului este de a căuta orice motiv pentru a nu plăti despăgubirea.

Echipa noastră are experiență în gestionarea tuturor problemelor juridice și de comunicare de la momentul producerii accidentului și până la obținerea despăgubirii, inclusiv în cazul în care se încearcă închiderea frauduloasă a cazului. În cazul în care accidentul s-a produs în străinătate sau este implicat un autovehicul asigurat în străinătate colaborăm cu avocați din jurisdicțiile în care își are sediul asigurătorul de răspundere civilă obligatorie.

ACCIDENTE DE TRAFIC RUTIER

De cele mai multe ori în cazul unui accident rutier este implicată răspunderea civilă și penală a autorului accidentului, iar victima este tentată să încheie chiar de pe patul de spital o tranzacție pentru obținerea de despăgubiri cu persoane care nu sunt avocat ori cu avocați în spatele cărora se află societăți care se ocupă cu recuperarea de despăgubiri doar pentru simplul fapt că plata pentru serviciile de recuperare o va face din suma ce va fi obținută cu titlu de despăgubire. De cele mai multe ori victima constată ulterior că o astfel de tranzacție îi este defavorabilă din pricina prețului exagerat de mare pe care va trebui să îl plătească la final în raport cu munca efectiv prestată. De asemenea, aceste societăți nu sunt asigurate pentru malpraxis, iar posibilitatea de recuperare a unor despăgubiri cauzate de reprezentarea greșită a victimei este diminuată spre zero.

Apelarea de la bun început la profesioniști este vitală pentru alegerea căii juridice corecte și pentru negocierea unui onorariu corect, proporțional cu munca depusă. Echipa noastră este prezentă de la momentul și la locul producerii accidentului pentru a se asigura că drepturile victimei sunt respectate, iar cercetările se desfășoară conform procedurilor legale.

De asemenea, oferim suport în alegerea căii juridice corecte de urmat, știind că obținerea cât mai rapidă a despăgubirilor este importantă pentru victimă și familie. Dacă negocierile cu asigurătorul de răspundere civilă obligatorie eșuează, calea juridică este deschisă pentru obținerea acestor despăgubiri.

Image

ACCIDENTE DE MUNCĂ

Asistăm și reprezentăm în egală măsură clienții victime ale accidentelor de muncă și angajatori, după caz.

În cazul persoanelor victime ale accidentelor de muncă oferim suport în sesizarea autorităților competente atunci când un astfel de accident a fost ascuns de către angajator și în negocierea despăgubirilor cu angajatorul ori asigurătorul, dacă există încheiată poliță de asigurare colectivă de accidente de persoane. De asemenea, asistăm și reprezentăm persoana vătămată în fața instituțiilor medicale în vederea expertizării și obținerii certificatelor medicale prin care este avaluată capacitatea de muncă ori gradul de invaliditate, după caz.

Având în vedere că ancheta administrativă a accidentului de muncă este dublată de ancheta penală, echipa noastră este pregătită să ofere suport și în procesul penal, iar în cazul în care este necesară opinia unor specialiști din alte domenii, colaborăm cu aceștia pentru oferirea unui răspuns holistic la problema clientului.

În cazul angajatorilor oferim consultanță care include:

  • identificarea riscurilor producerii accidentelor de muncă
  • stabilirea unor proceduri și reguli care să prevină accidentele de muncă în funcție de obiectul de activitate al fiecărui angajator
  • elaborarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă
  • asistarea și reprezentarea în fața sindicatului sau, după caz, a reprezentanților salariaților, precum și în fața comitetului de securitate și sănătate în muncă cu ocazia elaborării măsurilor de securitate și sănătate în muncă
  • modalități de instruire a angajaților în domeniul securității și sănătății în muncă ori asistarea la negocierea contractului de prestări servicii cu compania care asigură această instruire
  • redactarea Regulamentului de ordine interioară (ROI)
  • stabilirea unui plan de intervenție în cazul producerii unui accident în muncă prin care să fie stabilite măsurile imediate ce trebuie luate și autoritățile care trebuie să fie anunțate
  • asistarea și reprezentarea în fața asigurătorului în vederea încheierii poliței de asigurare colectivă de accidente de persoane.
Acest website foloseste cookie-uri. Unele dintre ele sunt esențiale pentru funcționarea site-ului, în timp ce altele ne ajută să îmbunătățim acest site și experiența utilizatorului (cookie-uri de urmărire).