Managementul reputației

În societatea digitală de astăzi, în care verificarea afacerilor, instituțiilor și indivizilor se poate face oriunde în lume, reputația este mai importantă decât oricând. Riscul de reputație nu mai există doar în mass-media tipărită și difuzată. Extinderea portalurilor de știri online, a forumurilor de internet și a rețelelor de socializare a determinat creșterea exponențială a riscurilor afectării reputației.

De asemenea, stocarea digitală a informațiilor personale sau confidențiale sensibile și riscul ca aceste informații să fie compromise pot avea consecințe grave asupra reputației atât pentru organizații, cât și pentru indivizi.


Acordăm consultanță unui spectru larg de clienți cu privire la problemele care le afectează reputația. Clienții variază de la persoane fizice și familii, până la companii și firme de servicii financiare, la organizații educaționale, non-profit și sportive, inclusiv organizațiilor mass-media.

Acoperirea mediei nefavorabile

O parte semnificativă a activității noastre constă în consilierea clienților noștri în legătură cu amenințările și deteriorarea reputației lor, care rezultă din media tradițională. Această activitate include asistarea clienților în ceea ce privește publicarea conținutului defăimător, a informațiilor confidențiale sau a detaliilor care implică drepturile lor de confidențialitate (în temeiul articolului 8 al Convenției europene a drepturilor omului, al Regulamentului general privind protecția datelor, al Legii privind protecția datelor și a dreptului de ”a fi uitat").

Avem experiență în consilierea clienților în legătură cu pre-publicarea pentru a încerca să împiedicăm publicarea unei povestiri sau să atenuăm eventualele daune pe care le poate provoca o astfel de publicare. Aceasta include abordarea directă a organizațiilor mass-media și, dacă este necesar, luarea măsurilor legale.

Risc & Planificarea crizei

Credem că este vital ca toți clienții să adopte o abordare proactivă și preventivă a riscului de reputație. Prin urmare, îi ajutăm pe clienți să identifice anumite domenii ale riscului de reputație și îi consiliem cu privire la pregătirea și planificarea corespunzătoare.
Aceasta implică de multe colaborarea cu o echipă de consilieri terți, din care fac parte specialiști în comunicare și experți în securitatea cibernetică.

Gama de sfaturi este foarte diversă și include, de exemplu, consilierea clienților cu privire la modul de abordare a hărțuirii potențiale a paparazzilor, la impactul reputațional al unor donații politice semnificative și la pregătirea pentru apariția în fața comisiilor statale competente.

Reputația corporativă

În general, ajutăm companiile, de la întreprinderi private la corporații multinaționale, în pregătirea și răspunsul la întregul spectru de probleme care afectează reputația acestora.

Oferta noastră de management al reputației include consilierea firmelor cu privire la o gamă completă de probleme legate de reputație, de la acoperirea mediatică nefavorabilă care rezultă din operațiunile ziarelor la investigațiile conduse de autoritățile publice.
De asemenea, acordăm asistență cu privire la o selecție diversă de crize, inclusiv riscul de reputație care decurge din afirmațiile publice făcute în legătură cu conduita organizației.

Informație & Securitate cibernetică

Înțelegem importanța asigurării securității informațiilor sensibile și private. Încălcările de securitate pot avea un impact asupra reputației unei persoane sau a unei organizații, nu numai din cauza naturii informațiilor compromise, ci și din cauza încălcării obligațiilor prevăzute de legislația privind protecția datelor.

Recomandăm persoanelor ca în procedura de stocare a informațiilor cele mai sensibile să solicite ajutorul unor consilieri externi în materie de securitate cibernetică și IT.

În mod similar, în cazul în care informațiile sunt compromise, recomandăm să acționeze adecvat, fie sub forma unei acțiuni în justiție în conformitate cu legile privind confidențialitatea și protecția datelor, fie prin raportarea problemelor către autorități și prin recomandarea clienților să apeleze la avocați specializați în dreptul penal.
De asemenea, oferim consultanță clienților noștri corporativi legat de modul în care aceștia stochează și utilizează informațiile, precum și atunci când aceștia fac obiectul unor investigații din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Reputația managementului online

Astăzi, reputația poate fi definită de informațiile care rămân disponibile în rezultatele căutării Google, pe forumurile de internet și bazele de date online și în arhivele mass-media. Clienții corporativi și individuali se confruntă cu provocarea permanentă de a ține cont de internet pentru a-și proteja reputația.

Recomandăm frecvent clienților să elimine conținutul din site-uri web, din motoarele de căutare și să realizeze tot mai mult ”due diligence” a bazelor de date care presupun exercitarea "dreptului de a fi uitat".
Atunci când o organizație sau o persoană se confruntă cu dificultăți profesionale și/sau personale ca urmare a conținutului inexact sau datat deținut în bazele de date cum ar fi World-Check, putem ajuta la asigurarea eliminării unui astfel de conținut.

Același lucru este valabil și pentru deteriorarea rezultatelor căutării generate de Google și de alte motoare de căutare.

Dispute familiale & Persoane provocatoare

Unul dintre cele mai provocatoare domenii pentru clienți este comportamentul persoanelor persistente și obsesive. Acest lucru poate implica comportamentul unui fost soț sau partener care amenință cu expunerea unor informații private sensibile sau acțiunile unui individ irațional determinat să provoace daune majore reputației unei organizații.

Înțelegem nevoia clienților de opri astfel de amenințări, care sunt adesea dureroase și consumatoare de timp. Cunoașterea legilor referitoare la defăimare, confidențialitate, hărțuire și șantaj ne oferă posibilitatea de a-i ajuta chiar în cazul în care persoanele în cauză inițiază litigii.

Acest website foloseste cookie-uri. Unele dintre ele sunt esențiale pentru funcționarea site-ului, în timp ce altele ne ajută să îmbunătățim acest site și experiența utilizatorului (cookie-uri de urmărire).